کد مطلب : | 155393 | تاریخ انتشار: | شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ |
- | 22:11 | تاریخ آخرین ویرایش : | 1401/11/29 |
مسعود نوفرستی؛ رئیس کارگروه ملی پیشگیری از مرگهای خاموش درباره این ماجرا گفت: حادثه گازگرفتگی در فصل سرد سال همواره وجود داشته است و حتی در مواردی که انتظار داریم راهکارهایی مانند حرارت مرکزی ایمنتر باشد باز هم این پدیده دور از ذهن نیست؛ چرا که در موضوع حرارت مرکزی برای گرمایش هم نقص در روند جانمایی و اجرای کار میتواند گازگرفتگی ایجاد کند و احتراق ناقص از طریق درز و شکاف دیوار و به واسطه رایزر (raiser) به ساختمان برسد.
وی ادامه داد: در مورد ماجرای مدارس قم هم زمانی که اولین حادثه رخ داد، هشدار احتمال گازگرفتگی را اعلام کردیم چرا که از شرح واقعه، این فرضیه قوت میگیرد.
رئیس کارگروه ملی پیشگیری از مرگهای خاموش اضافه کرد: در مواردی که شاهد مسمومیتهای دستهجمعی هستیم، اگر مسمومیت غذایی تشخیص داده نشود، احتمال گازگرفتگی بالاست و در ماجرای مدارس قم هم این موضوع رخ داده است.
نوفرستی با اشاره به اینکه بیشترین گازگرفتگی را در دی و بهمن که دمای هوا پایین است، شاهد هستیم، اظهار کرد: جانمایی نامناسب، اختلال در عملکرد کارایی موتورخانه، نشت مونوکسید کربن را شامل میشود بنابراین همواره توصیه میکنیم که در سردترین دماها هم، تمامی منافذ بسته نباشد تا امکان تهویه هوا وجود داشته باشد.
وی افزود: در ماجرای مدارس هم آنچنان که از ماجرا مشخص است، دانشآموزان در محیط بسته با مشکل و علائم مسمومیت مواجه شده و در محیط باز و خارج از مدرسه و کلاس درس چنین علائمی نداشتند، بنابراین همین موضوع، فرضیه گازگرفتگی را قوت میدهد.
اعلام آمادگی برای شفافسازی در مورد مسمومیتهای سریالی
نوفرستی تصریح کرد: با وجود این فرضیهها، آمادگی داریم تا روی این موضوع کار و علت ماجرا را مشخص کنیم.
رئیس کارگروه ملی پیشگیری از مرگهای خاموش متذکر شد: از اوایل دهه ٨ روی موضوع پیشگیری از گازگرفتگی آن هم با منوکسید کربن کار کردیم، اوج کار سال 1386 بود که کارگروه پیشگیری مرگهای خاموش را تشکیل دادیم و از تمام دستگاههای مرتبط و 15 وزارتخانه مسئول در این موضوع دعوت به همکاری کردیم.
با این تفاسیر آنچه که میتواند از التهاب این ماجرا بکاهد و موجسواریها در فضای تعلیم و تربیت را کاهش دهد، شفافسازی این ماجرا توسط نهادهای مرتبط به ویژه آموزش و پرورش است.